Tuesday 14 May 2024

Ihmeparannusohjeita

 14. toukokuuta 2024   Ota elämäsi päälinjaukseksi, siis arvoiksi, hyvät elinolot kaikille reilusti, nyt ja tulevaisuudessa, erityisen hyvällä laadulla, siis mm sivistyneiden arvojen noudattaminen, terve järki ja tervehenkinen elämänviisaus, reilu myös sosiaalisissa suhteissa, ottaen huomioon myös kunkin noudattamien arvojen ja laadun vaikutukset maailmassa, niiden paikan maailmassa. Myös terveet elämäntavat ja tunteidenmukainen elämänviisaus, suuri viisaus, ym. Mm hyvä toivominen kaikille reilusti, auttaa hahmottamaan, miten jokainen kohta, jokainen olento, eläisi hyvin, jokainen elämänalue sujuisi terveesti ja maailmassa hyvin, ja se auttaa hahmottamaan, miten oma keho ja mieli voisi mahdollisimman hyvin ja kehittyisi viisaudessa. 


10. kesäkuuta 2024   Halvaantumiseen (josta aiemmassa blogissa tautien ja vaivojen ohjeissa muita ohjeita) tuli mieleen huomio, että eri näkökulmat, ajattelutyypit, mielenvireet, arvopainotujset, yms kuvastuvat tyypillusesti kehon asennon ja liikkumistavan, -rytmin, tunne-elämän jne erilaisuudessa, ja siksi jos jollakin näkökulmalla ei liikkuminen suju, niin toisella näkökulmalla ja sen elämänviisaudella saattaa liikkuminen kuitenkin sujua, esim tautia tms tarkkaan mielessä pitävän näkökulman sijasta positiivisten tunteiden mukaiset elämänviisaat reitit ja niiden mukaiset valinnat, ja vastaavasti uskonnon hienon toimivuuden, ja maailmassa hyvää toivovan tervehenkisen kantavan näkökulman kyky nostaa toimibtakykyä, paranemisnopeutta, jne. 


6. heinäkuuta 2024   puuttuvan kehonosan kasvattamisesta uudelleen  https://curingguesses.blogspot.com/2021/02/miracle-cure-attempts-ought-to-help-lot.html , missä eri tapauksia loppuelämäksi vakuuttuneesti vai ei väliä, raaja tms näkyvä vai sisäelin tms, toivooko mahdollisimman hyvää parantuvuutta viisautta yms maailmassa reilusti kaikille vai ajattelee sotilaallusuuden tarkoittavan että parantjvuus olisi huonlnnettava suuresti ja elintavat ym muunnettava kuolemaa lähelle vieviksi. Ks. Etenkin lisäys 30th of May 2024   



Parannusohjeita ym lisähuomioita

 Aiemmat parannusohjeet: katso parantamisesta.blogspot.com , pitkä blogi! 

 " 14. toukokuuta 2024   Uutisissa oli jotain piharatamoista. Käsittääkseni niitä kasvaa vain pihapoluilla, missä kuljetaan paljain jaloin, eikä uusia tule tilalle, jos niitä poimii. En ole huomannut niiden auttavan haavoihin mitään, mutta ne auttavat johonkin samantapaiseen, joka voi tulla mieleen, jos on kerrottu niiden auttavan haavoihin tms. Olikohan, että jos jollakulla on kamalan huono olo, kun ihon läpi on pistänyt jokin, kai esine johon törmäsi, monta pientä reikää kesällä, kun on pöpövaara, niin hiukan rikki hierotun piharatamonlehden laittaminen noiden pistoskohtien päälle ehkä auttaisi. " 

Mahdollisesti myös jokin muu tuore vihreä lehti voisi käydä. Saattaa olla väliä sillä, onko lehti omalta pihalta tms lähistöltä vai ei. Varjoisa kasvupaikka hiukan sivummalla tms pöpöttömyyteen viittaava voisi auttaa. 


17. toukokuuta 2024   Jos jollakulla on maha kipeänä tai muuten huono olo kesäisellä säällä, auttaisiko, jos hetkellistä jaksavsisuutta, kivuttomuutta ja hyvinvointia miettii, hahmottaa tilaa kenties muutaman metrin tms pläntissä ympärillään ja ylipäätään plänteissä, pysähtyneen oloisena kuin lammen vesi kesäpuolells vuotta tms tai kuin ilma lähistöllä kesäisellä säällä jossakin missä ei tuule. Siis esim jos olisi lauluja, niin kesällä ne hahmottaisivat tilaa noin, vähän kuin puutarhassa istuksien ja salaattia syöden tms lämpimänä päivänä. Ja viileillä säillä laulut ovat enemmän tunnelmatajuisesti kulkevan tyyppisiä. 


26. toukokuuta 2024   Uutisissa kerrottiin joidenkin soiden tuottavan ilokaasua. Artikkelin kuvien vaikutelma toi mieleen kirjoitukseni metisestä tai hunajamaisesta tunnelmasta kotona, katso https://learntalents2.blogspot.com/2024/04/some-videos.html , eli voisikohan kirjoitukseni ohjeesta olla iloa samantapaisiin vaivoihin.  

27. toukokuuta 2024   Sydän näyttää liittyvän sosiaaliseen jaksavaisuuteen ja sosiaaliseen kantokykyyn, vähän kuin lapselle jotain huolehtisi, vaikkei muuten olisi kiinnostunut sellaisesta puuhasta juuri nyt. Sydän ei siis näyttäisi liittyvän ensisijaisesti tunteisiin, mutta sydämelle ja jaksavaisuudelle on hyväksi tunteiden huomioiminen, tilan antaminen elää tunteidensa mukaan elämänviisaasti ja tervehenkusen hyvin. 

Maksa näyttäisi liittyvän moniperspektiivisyyteen.


12. kesäkuuta 2024   En tiedä, onko parkinssonin tautiin vai jollekin tietylle ihmiselle, mutta näin kesällä menisi ulos missä on luontoa asutuksen lähellä ja etsisi etenkin haapapuun, männyn kaarnan palasen tai männyn kuoresta alas leijjnutta hilettä, ja pienempiä lehtipuita kuten leppä ja paju. Ja mueleeni tulee jotenkin, että sopisiko Taipalsaari, sen luonto jossakin, mussä on mm mäntyjä ja maassa männynneulasia, kenties mökkuranta tai vapaa-ajan leirikeskuksen tms ranta, paikaksi, jossa käydä lomamatkalla, mutten edes tiedä, missä se on. 


14.6.2024   Flunssan alussa tai parhaillaan vilustuvalla taipumus mennä kohti ja olla sosiaalusesti liian lähellä kuin siitä olisi apua, sekä joillakkn taipumus korostaa villapaitansa väriä, sen pöpöisyyttä ja siinä olevaa jotakin ainetta kuin ne olisivat suuria hyveitä, liittyyköhän se siihen, että lämmönsäätelytaitoja oppii paikallisen puun tai pensaan oksaa katselemalla sen rytmistä, sekä ainakin puista matkimalla jotenkin sen tilankäyttöä ja tunnelmaa lämpötalouteen liittyen, eli olisiko ihmusen sijasta mentävä lähelle ulkona kasvavaa pensasta tai puuta ja kiinnitettävä huomiota sen jonkin oksan rytmiin ja kasvutapaan, ja villapaidasta päätellen sen kuoreen ym ja matkittava niiltä ko sään lämpötaloutta, siis opeteltava, etsittävä noiden vaikutteiden suunnalta. 


18. kesäkuuta 2024   Uutisissa kerrottiin astronauttien munuaisten mm pienentyneen avaruusmatkan aikana. Voikohan se liittyä siihen, etteivät avaruusaluksessa ole niin monissa eri ympyröissä sosiaalisesti tai tekemisiltään, että kapasiteetti tai jaksavaisuus loppuisi kesken ja tarttisi siis karsia osa tekemisistä, elämänalueista tai seurasta pois tekemisistään ja keskittyä jaksavaisuuden takaamiseen. Kusi alkuperäisessä luonnonympäristössä ja kusipäisyys kielivät kai lisäetäisyyden tarpeesta. 


29th of June 2024   Tumbling comments,   Tumbling us a form of sport in which the person goes round like from hands to feet and from the to hands etc like someone flying from a car in an accident might go. Such is often very hazardous, even though I have seen some videos of it. If someone flies from a car and is left spinning in such a way, I guess it is not good to be completely rigid, but instead one shouls give in and bend a little according to the situation, naybe like made from gummy or even more flexible, but without so much that one would go to unnatyral postures. Often in skills the fifference between a successful attempt and an accident is great, lije for example whether one can ride a bicycle or not, so if obe estimates by feelings, one should choose nice effortless easy comfortable nondangerous alternatives with freedom of affecting things by slight choices, so such alternatives may be nice like eating a Christmas cookie, and also religious help may make things so easief, like the car glidingly stop to the roadside for exsmple and all stayed unharmed. But if one tries such when flying away from a car and maybe left spinning, it matters that one would not rely on someone wishing for toughvrealusm like bang to a tree since the other person claimed that trusting positive feelings is such, so one should indtead to kibd of relugiously wish well and wish help from friendly birds etc around for it to end well. And if one is left lying there somewhere, notice that one came out of the car in an unusual way, but moving anyway, not jyst sitting lazily, and so one is in the forest or so and one ought to sit up, open one's eyes and look at the greenery, birds etc abd start being like in such an environment one ordinarily ought to be. 

2. heinäkuuta 2024   Hyttysen oloa ehkä helpottaisi pistämisen sijasta voikukan kukkaputken tai ainakin kappaleen matkaa halki reväistyn voikukanlehden maiti tms, siis ihan tuoreen tai vielä maassa kiinni olevan kasvavan voikukan, mahdollisesti puhtaan veden kanssa tai vedellä laimennettuna. 

5. heinäkuuta 2024   Jos hyttynen haluaisi olla lihavampi, sille ehkä sopisi ruuaksi raaka sininen lenkki -lenkkimakkara kuorittuna, kenties tavallisella ruokailuveitsellä katkaistu pinta. 

Hyttysille tavallusesti paljon seuraa pitävälle, kehonsa metabolialta niitä muistuttavan oloiselle hoikalle tai hoikanpuoleiselle hoitoalohen henkilölle sopisi kai tavallisen ruuan lusäksi suklaata joka on tumman suklaan kurjosta tavalliseen suklaaseen päin esim Fazerin siniseen, vaniljakastiketta jossa vanilja tummina pilkkuina, kentues appelsiinirahkajälkiruoka tai pullanpaloja, fariinisokeria ja rahkaa jälkuruokana, jonka päällä kuorittuja mandariininlohkoja koristeina, säikeisiin huomiota kiinnittäen syötäviä. Mahdollisesti kahvi kermalla tai kermavaahdolla tai vaniljajäätelön palalla. 

Pakosta yhtäkkiä kasvissyöntiin siiftyvälle ruokavalioksi kai alkuun nuudelit ja pasta jonkun vihreän silpun tai tahnan kanssa, olisiko pasta con pesto, puolukoita ja karpaloita, hapakaalia, ehkä kiinankaalia, mahdollusesti keitettyä ohraa, hirssiä ja riisiä jonkin tahnan kanssa - voiko olla tonnikala (muttei ole kasvissyöntiä) plus jokin maitotuote, tai herneitä, pikkelssi, keitettyä tattaria, keitettyä riisiä joka lyhytjyvöinen tai katkottu, voiko Pihjous-Venäjällä olla sellaista tapana Sioerian kohdalla?, ja silloin siinä ehkä öljyä tai lämmin/kuuma keitknvesi mukana muttei keitto, ehkä jugurttia ja laineaa persiljaa, vihreää teetä lämpimänä ja hapankaalua, kentues katkarapuriisikakkuha tms kuohkeaa leipää tai paprijasta tms vastaavasti. Ehkä kermaviiliä ja keitettyjä uusia perunoita ja silliä tillin kanssa, tai onkohan soijaliemessä jossa myös tuoreita kasviksia, tofua pannulla paistettuna, taas kuohkeaa punertavaa leipäö, ke tues maustettua sulatejuystoa, tuoretta porkkanaa, perinteine kasviskeitto juureksista lähinnä, siinä myös jotain öljyä, iso kasillinen maitoa tai piimää. Ruisleipää, voita, juustoviipale, kuekkua tai tomaattiviipaleita, tuoretta porkkanaa pitkittäin halottuina, piimää ja vettä, vadelmarahka, ruis-, ohra- tai kauraleipäö, tms. Sillä margariinia tai öljyä ja kurkkuviipale tai pari, anna olla lämpimässä vähän aikaa,pappilan hätävara, tuoremehua, rasvatonta maitoa tms paikalluata, jaffaa tms, riisikakkuja ja päällö paprika-, katkarapu- tms sulatejuustoa ja kurkunviioale, riisiä paksulla maustetulla vaalealla kastikkeella, haudetettuja juurespaloja, kuorittuina keitettyjä perunoita, tilliä ja ehkä vähän voita tai öljyä, mandariinia, banaaninviipaleita, ananasmehua laimennettuna tai pamela, vaniljakastike laimea, hezelmärahka, tuoremehua, vanilja-marjajälkuruoka, riisiä ja suolaisia papuja tms vihanneksia kuin risotto.

15. heinäkuuta 2024   Hyttysmäisen tyylisen ilkeän toisiin puuttuvaisen ihmisen ruokavalioon sopisi ehkä päivittäin aika tavallinen voileipä: kauraleipäviipale tms tummuudeltaan sinne päin, sen päällä voita tms, makkaraviipale tai pari tai vastaavasti juustosiivu tai pari, sekä sen päällä yksi tai kaksi tomaattisiivua tai 2-4 kurkkuviipaletta. Plus raikasta vettä. 

Terveisiin elämäntapoihin päin korjaamisesta, lähinnä ilmastoon/ilmastoihin liittyen, ohjeita https://puutteidenkorjaamiseen.blogspot.com 


17th of July 2024   It seems that some women who are as if peeing to their pants do not cultivate life around but instead only some single tasks at a time, even if it seeks to be with wisdom of life. My view is that one ought to all the time care things well for oneself and the people snd animals near by, kind of with the same wisdom of lufe and civiluced valyes & picture of the world, and so for the wider environment and tge world too, instesd of caring jyst for oneself. Fair play is one of the civiluced values, so this is not for unfair benefitting at the expense of women and girls. 


21. heinäkuuta 2024   Kumma olo kuin olisi kehon sisällä porealtaan kuplia, liittyy kai unenpuutteeseen, johon osasyy on liian viileä nukkua, joten hae täkki ja nuku sen alla lokoisan huolettoman lämpimässä. 


29. heinäkuuta 2024   Parantuvuuden taidon oppimisesta, etenkin ulkomaille ja erityisesti kovin erilaisiin kulttuureihin ja oloihin, mm ilmastoihin, näyttää olevan hyvä ohje https://parantamisesta7.blogspot.com/2024/07/waking-to-life.html ja linkillä sieltä tuo "honey like atmosphere", mitä ehkä tukee tuo "an ok angel". 

Elämänviisauden ym taitojen oppimiseen ei ole hyvä, jos ko henkilöt ovat kohdakkakn, kuin seuraa pitävät, lähipiiri tms, vaan seurassa hetkellusesti ko elämäntaitojen lllessa mukana elekielessä ja liikkumisessa, esim pihamaalla ohimennen nöhty, tai etäisempi treenitoveri, on miltä voi saada näköaistivoittoisen tunnelmasävyjä tms huomioita sisältävän kuvan ko taidosta tai lahjakkuudesta, mitä voi sitten omin päin omans versilnaan harrastaa, sitomatta esikuvaa siihen. Sosiaalisuuden myötä elekieleen voi hetkellusedti tulla vaikutteina tuollaisia tsitoja, jolloin olennaista llisi silmin havaita, mitä tekee, miten monimutkaisedti, mihin se vertsutuu, mitä hyötyä siitä on, mitkä variaatiot, onko mahdollista elämäntaitojen osana tms. Etäisemmän on helpompi oppis siksi että voi tehdä oman harrastuneisuuddn mukaan eikä erilaisen olennon mukana yhtenä kimpaleena tai nii passattuna ettei opettele mitään eikä omin päin viisaan lahjakkaaksi vaan kuin lomaketta täyttäen vastailee aigepiirin ehtoihin. 

31. heinäkuuta 2024   Ihmetellessänu, mihin kuukautisten alku liittyy, tuli mieleeni, että onko monella kissalla silleen mahakipuinen olo kuin mikä usein tuo kuukautiset. Ja auttaisiko sellaiseen oloon, jos kissalla olisi samettinen tyyny, jolla loikoilla, siis jotenkin samettikankaisen koristetyynyn oloinen, mutta tarrtisi kai olla isompi, esim pyöreä ja sohvaa vastaavasti jotenkin korokkeella, missä olisi hyvä loikoilla. Kenties myös joitain koriste-esineitä pöydällä, ikkunalaudalla tai seinällä samantapaisella ihan hyvällä korkeudella, esim ruukkukukka tai muutama tai kuivakukkia koristeena, ehkä joku rusettikoriste, rottinkiesine, tms. Värit mahakipuun auttavia, eli usein värillisiä mutta taitettuja tätimäiseen tyyliin, joka pehmentää vähän kuin jäätelö joskus rauhoittaa matkalaisten ilmapiiriä tms.

Söisikö kissa vaniljakastiketta ja aika lailla kypsän kuoritun kiiwihedelmän siivuja?


4. elokuuta 2024   Pitkään avaruudessa olleelle Maahan palanneelle kai tien tai leveän polun varressa kasvavien terveiden luonnontilaisten luonnonkukkien varret, niiden katseleminen liikuskellessa, ehkä auttausivat lihasvoiman ja tavallisen liikkumiskyvyn palauttamisessa. 

Kovin urautuneellee aasialaiselle työntekijälle kuemurtelevan polun kulkeminen luontoympäristössä esim 10-20m ehkä auttaisi, kenties muutamana päivänä, plus siitä vaikka retkeilymajalle tms eri tyylin elämään esim torille ja torikahvioon, ehkä joku nähtävyys, kiinnitä huomiota säiden kokemuseen, missä tilaa kulkea ihmusjoukossa, yms, katsele milloin mutäkin monen suosittelemaa nähtävyyttä tms ihmistyypillesi mutta terveen järjen kanssa. 

See also https://learntalents3.blogspot.com/2024/07/finding-practical-common-sense.html 


5. elokuuta 2024   Viha kaikkia ja ei erityisesti ketään kohtaan, jos se johtuu jostain fyysisestä ongelmasta, voi liittyä siihen, että toisaalta on pakahduttava tukahduttava llo ja jos sen yrittää korjata pois niin ei mitään, hutera voimaton olo. Silloin ehkä auttaisi etsiä se ilmasto, elämäntapa, suositeltu ruokavalio tms, joka olisi soinyuisa tuossa suhteessa ja olisi sointuisa ympäri vuoden eikä hetkittäin. Esim pöpöjen määrä iholla ilmastoon liittyen, sosiaalisen vapauden määrä ja tyyppi, kehon suolatasapaino, yhteiskunnallinen asema taito- ja arvovaatimuksineen, yms. 


13th of August 2024   Sometimes there is in the air the subject Learning to walk, as if someone axter an accident or failed soaceship landing were with metalluc support at the sides of legs and with medical personnel advicing, somewhere indoors in some not-nicely or at all furnished place trying to figure out how to learn to walk again. The first thing that comes to mind is tgat walkkng us a complex natural skill which requires fine tuning. So there should be seen sensory stimuli suited to detailed lookibg and so helping body coordination. Likewise the stimuli shoukd be of a natural kind and pleasant, so that lne notices differencies in atmospheres when moving and notices which areas of lufe seem to affect how and does that depend on who is the oerson one associates with that day or during the last few minutes or seconds. The seen stimuli also should include sligvt variatilns of a thing naturally transforming to another way of action, course, choice of goals, etc, so a fallen tree branch or some small steadily fixedly grounded tree trunk in the room or trees or similarly in sight bushes' branches, undergrowth plants' branches etc, would offer very good support for movibg naturally and so learning healthy ki d if skills too, at least in the long run. On a soaceship or the like, I would guess that the tracks of natural heaöthy pleasant ok common sense like rational micement woukd be ok, at least somewhat in the right direction, for example photo tracks of a rising valloon, or of a moving mouse, or of a free unhurt hand swiping naturally in familuar ways the table surface. But best would be nature aroubd outdoors, and with a slighly uneven natural surface, maybe soft eath with lawn on it or maybe quite even cliffs which are beautiful to watch. 

Of such a better comparison points one would propably come to think of natural posture and natural moving, at least some natural movements and natural things to do. 

For jeeping balance and for learning to conceive complex wholes like the body and sports for example, it is good to watch also the nature landscape around, like is beautiful, pleasant and good for wisdom, good for good eyesight too. 

In the 1970's when I was a child, I remember my parents having remarked that some people are not so rational, intelligent, naturally inclined or whatever that they would learn to walk by themselves, but instead are supported by others who have wiser observational capacity and wiser lufe choices. That math and engineering and I guess visually quite empty, for example square environment and otherwise too little stimuli, and interest in such type of stupid views brought such especially when technology was not as advanced as now year 2024. More emphazis on healthy natural life, especially in values, ways of living, healthy kind of wise interests etc would maybe cure the skill level and goals back to normal enough for walking etc. One must notice that many do lie, there may be acting, traps and sabotage, also maliciousness toward wise views, and anyway, moving and practical reactive skills, wisdom too, are skills needing tuning per individual, per each occasion, etc, so it is best to learn basic skills also oneself. 

Obs. Humans in the visual environment usually do not serve as a complex visual environment for one trying to learn to walk, since humans usually observe other humans so much with social eye that it directs ways of looking, understanding, points to compare with, ways of doing, social perceptions of space being reserved for certain types of action, approach, skills, attitudes, etc. This is especialöy much so if they somehow socially take part in what you do, and if they are very near. Sometimes such happens also with lazying social animals or eati g animals, but often animals, especially pets and birds may help in learning natural life skills and be visually beautigul without it bringing social observations or social relations dominantly. 

Like I learned from having as a circus hobby started training my all white Japanese spitz dog in balancing on a ball (videos in a playlist at www.youtube.com/khtervola ), it is important to start by making the skill and it's practice always safe enough, so the first thing to practice was to drop down from upon the about 50cm high ball, for example rear legs first to the floor, or the front legs first and continue from there nicely, do it agilely, in ways good for moving and continuing to free time fun. And the next step was to be supported still upon the ball, learning to be sensitive, listen to the slight variations of the movements of the legs and of the central body, head and neck, and so kind of learn the vocabulary, the tuning to such types of observations, to takkng them well into account with clmmln sense each moment when doing such. And so a little by luttle letting the ball move under the legs according to whether one falls in which side, how to balance, how to movw, what are good postures, ways of moving, etc, the dog learning on one's own and me just as a safety precaution. Likewise a human needs to learn to balance quite upright or well upright in a sporty kind of way centered especially in looki g around, the beauty around, while all the time hand getting good support from an unpainted wooden chair or the like. And then only step by step learning walking, with a good support available right beside, for which a steady old unpainted wooden table would be good. Or an unpainted good wooden rail (kaide). 

Like in the case of young birds learning to fly, looking at nature, especially trees when thinking of learning to fly, when dreaming of flying brings really fine models to one's mind, while looking only at build things like houses, pavements, etc, typically kind of destroys such fine possibilities and leaves one as if just squatting, more depressed, not so skilled at all, not seeing such fine skills as possibilities. 


16. elokuuta 2024   Uutisissa oli kuva apinarokkoisen afrikkalaismiehen käsistä, joiden vaaleat ihottumapläntit ym ihon tyypit tuntuivat viittaavan eri ihmisten elämäntapoihin, joista hän oli lukenut tai joiden elämäntapoihin, näkökulmiin yms tutustunut mediassa, kurssilla tms. Eli siihen olisi pitänyt lisätä tieto, että elämä on sellaista "siltä osin kuin niin elelee", missä näkökulma objektiivisen arvoja, elinympäristöjä, elämäntapoja, elämänviisaita ohjeita yms havaitsevan maailmankuvan. 


23. elokuuta 2024   Tarttisko pesukarhu ruuassaan suolaista keitinlientä tms, jossa olisi paljon tai aika paljon merisuolaa? 

Söisivätkö jotkut kissat säilykepurkissa säilöttyä persikkaa? 

Jos on useita eläimiä, esim sekä kissa että hiiriä, niin kunkin olia parantaa, jos tietää suurin piirtein, mitä tarjolla olevista ruuista muut ovat kukin syöneet ja mitä eivät, ja ovatko aiemmin syöneet muuta. 


24. elikuuta 2024   Jumiutuminen tai hankala ainakin jossain määrin elämää estävä olo johtuu usein ko henkilölle laitetusta vaikutteesta joltain muulta tai useammaltakin muulta, jonka vaikutteen tarkoituksena on yleensä saada jokin sujumaan (joissain tapauksissa esim jonkun muun oma elämä sujumaan) kai joltain osin tai jollain tietyllä tapaa mukamas ok mutta oikeasti paljln huonommin kuin ko henkilön oma taitotaso tai potentiaali. 


25. elokuuta 2024   Koiran polkuanturat ehkä eivät tykkää hyvää pennun ensimmäisistä pakkasista, jotka usein ovat ennen lumen tuloa. Siksi ne olisi ooeteltava pitämään pohjoisen ilmaston villieläimen tapaan huolella lämpiminä, muttei kai niin lämpiminä, että lumi tai jää sulaisi niiden alla ulkoillessa. Jos tassut kuitenkin jotenkin kärsivät pakkasista, esim polkuanturat kuivuvat jonkin verran, niin olisi hyvä olla niiden seuduilta elävöittävästi, kuin nuorten puiden taimet keväällä tai linnunlaulu tai kuin nuutunut luonto virkoaa sateesta, siis koko polkuantural alueelta elävöittävästi ja lähiympäristöstä myös, myös viereisen ilman tms osalta vähän, ja mueluusti koko koira lähiympäristöineen myös elävöittävästi. Niin ajan myötä eron siihen, ettei olisi usein seurannut tätä ohjetta, luulisi olevan kuin sisällä huoneen nurkkaan pölyttymään jääneen ja sopivasti kastellun ikkunalla olevan viherkasvkn välinen ero. 

26th of August 2024   For a tiger maybe condensed milk (it is an incredient of home-made ice-cream and not an ordinary food, so check the instructions of usage. It is maybe so that a tiger wants to keep sensory perceptions of the environment and of it's atmospheres of nature unobstructed, while humsns usually want to hear also the cow's views: what would the cow say of milk, and so the sensory perceptions come with some milk style in the atmosphere of what one has done during the last few minutes.) or vanilla ice cream. 

Joskus oli uutisissa, että ruotsalainen bussi oli Kuopiossa ajanut moottoritieltä ramppia ylös ja kääntymusen sijaan ylhäällä olleen sillan kaiteesta suoraan läpi ja pudonnut alas junaraiteille. Jos ajattelee bussin tulleen pohjousesta Tornion kautta, niin ruotsalaisen kaavamaisuuden lisänä ehkä on ollut, että pohjoinen on liian viileä ja rankka kokemus eläville olennoille, kesä liian lyhyt ja niukka, ja niin ei bussikuski ehkä ollu palautunut siitä vaikka matkaa oli sen jälkeen jo satoja kilometrejä etelämpänä ja matkustajat jokin lauluryhmä tai karaoke tms. Niin palautumuseen kai auttaisi mennä Etelä-Suomessa kesäkaudella päivänvalon aikaan puutarhaan istuksimaan, syödä lettuja ja marjasosetta tms, kai vanilja jäätelöä ja karviasmarjoha myös, olisi vehreää, ajamaton ylipitkä nurmikko jolla myös apilaa, sekä puita ympärillä. Itä-suomessa kokemukset olivat jotenkin isoja ja niiden jälkeen tuumi, että jaa, no mitäs sitten? Kun taas Etelä-suomessa pääkaupunkuseudulla kokemukset näyttävät sulavan ihmisillä hyvin, ja jatkavat tyyliun, että tää oli tässä ja nyt voi hyvin ryhtyä tekemään muuta.  Savonlinnassa asuessani oli tavallaan kiva, että kokemukset olivat ison oloisia, mutta koko paikkakunnan tasolla se meinasi sitä, ettei korjaantuvuutta juuri lllut, vaan kun jokin meni pueleen, niin oli vain merkitty, että tätä vaan jatkuu, sen sijaan että olisi koululaisten tapaan eritelty, että mikä on muuttunut, minkä luonteisia mitkin asiat ovat, mitä ne ovat ikään kuin filosofisesti katsottuina iömiöinä, elämänalyeina, kulttuurivaikytteina jne, niin siitä olisi sitten ajan myötä voitu jatkaa muelekkäin uusinkin eatkaisuin, niin olisi korhaantuvuutta ollut kunkin oman ymmörryksen myötä. Mutta Etelä-Suomessa sius on virkeämpää, koululaismaisempaa, tyyliin "jaa, se olikin sit tollanen. No sit töytyy ens kerralla tehdä vaikka niin että..., niin sitten ei ainakaan siitä ole haittaa." Etelä-Suomessa ja Suomessa ylipäätään tarvitaan siis monia sivistyneitä vaihtoehtoja per tekeminen, niin eivät keinot lopu kesken. Se on luontevaa, kun säät aina vaihtuvat, niin jotain sellaista osaamista ja vaihtelunhalua on monella. Ja monia vaihtoehtoja ooettaa, kun pyrkii elämään maailman kannalta hyvällä tavalla, sekä itsensä että muiden kannalta hyviä vaihtoehtoja valuten, ja pyrkuen etäältä ratklmaan maailman lngelmatkin, löytämään elämälle mahdolliset uomat maailmankuvassaan, niin sitten osaa jo aika monta ratkaisua lmaa elämäänsäkin varten, ja tutuilta oppii eri tavoin suuntautuneiden vastaavua kokonaisuuden hahmottamaan kyjeneviä, varioivia, elämänviisaita näkökulmia elämään ja maailmaan, käytännön elämänpiireineen, elämäntapoineen, valintoineen, tyyleineen, jne. 

28.8.2024   Hämähäkille neste-suolatasapainon tms ravinnontarpeen korjaamiseen ehkä pieninä palasina tuoretta porkkanaa raikkaan veden kanssa. 

31.8.2024   Onko osa Suomeen eksyneistä kissoista ainakin osin väärässä paikassa? Haluaisivatko ne Kiovaan tai Kosovoon? 

7. syyskuuta 2024   Minulla on vaikutelma, että jotkut onkohan alaskalaiset vai kanadalaiset villuelöumetkään eivät ulkoile tarpeeksi, kun on niin kylmä, eivätkä tiedä, mikä ilmasto sopisi paremmin, eivät ehkä edes tiedä, miltä seuduikta esi-isänsä ovat. Niin jos kuvittelee tuollaisen vaikkapa tikku-ukkomaisen oloisen karhun kulkemassa leppousasti luonnossa oman geeniperimänsä tms vaistoluontonsa mukaan niin kuin luonteeseen tuntuu sopivan, niin millainen olisi ilmapiiri, millaista luontoa mm ainakkn, voiko ilmaston, kulttuuripiirin, maan tms päätellä tai arvata oikein? Esim karhun kuvasta tulee hrlposti mueleen, että hyvösdä elinympäristössä olisi myös lehtipuita, virläpä tuireen leppeästi, niin että mueleen jotenkin tulee Keski-Eurooppa ja Saksa, Slovakia tai Slovenia, mutten niistä niin tuedä, että mitä luontoa siellä. Eli sellaiseen elinympäristöön muutto vousi olla hyvä idea ko yksilöille? 

12. syyskuuta 2024   Imusolmukkeiden suurentuneisuus yms onko lymfatasapaino tms eli samanoloinen suola- tms tasapainon vika kuin hyöteisillä ja hämähäkeillä, eli siihen ehkä auttaisi syödä tuoretta porkkanaa ja raikasta vettä tai niitä hyönteisille yms mutta porkkana pieninä palasina. 

13. syyskuuta 2024   Autikolarista jääneen niskan retkahdusvamman osasyinö on, että on jäänyt miettimään jäykkää kentues netalliputkimaisra tms istuimen selkänojaa, kun taas parempi olisi ollut miettiä nuoren puun tervettä oksaa, tilanteen mukaan notkean joustavaa. Ja samanaikaisesti henkilö ehkä miettii muita joilla niska revähtänyt tms, kun se on huono malli, vaan pikemminkin putäisi pyrkiä terveeseen kehoon niiltäkin osin, hyvin tervehtyä. 




Jatkoa blogille parantamisesta.blogspot.com

 Kirjoitin yli 10 vuotta blogia parantamisesta.blogspot.com ( mille nykyisin osoite www.parantaminen.info ) terveisiin elämäntapoihin ja positiivisten tunteiden mukaiseen elämänviisauteen vertaamalla syntyneistä lääkkeettömistä parannuskeinoista tauteihin ja vaivoihin. Tänä vuonna 2024 alkuvuidesta bligissa oli noin tuhat kohtaa, ja tuntui, ettei sitä ole enää mielekästä jatkaa. Tänään kuitenkin kurjoitin yhden lisäyksen, ja kun noin 25 vuotta kestäneen kurjouttajanurani aikana olen oppinut, että lisähuomautuksia kertyy usein kovin monta, esim alussa satasivuinen kirja paratiisiteoriasta, niin varmuuden vuoksi perustin niille tämän uuden blogin. 

Uusia parannusohjeita (2019? ->) on engl. blogissani curingguesses.blogspot.com mille nykyisin osoite www.EasyHealing.info .

Kokosin viime elokuussa parantamisaiheisen blogini kolmeksi kirjaksi, jotka varmaankin olisivat ihan kiva ostos, pienistä erillisistä pätkistä koostuva ja jo sellaisena huojentava. Mutta posti usasta kestää ja maksaa. Itse kirjat eivät ole kalliita. Katso www.amazon.com "Parantaminen terveisiin elämäntapoihin vertaamalla" by Kaisa Hannele Tervola, osat I - III. ( Suora osoite kirjasarjan sivulle on  https://www.amazon.com/dp/B0CFPZZVBK missä valitse "paperback". ) 


Quite many of my books at MiracleLikeNature.BlogSpot.com 

Today I added the blog post at https://learntalents2.blogspot.com/2024/05/of-enthusiasm-tradition-individuality.html , maybe some wanted to read it, even though it is mostly just quotations from my old texts. 

My book "Magnifient Views: and nice to live in",  https://miraclelikenature.blogspot.com/2024/04/magnifient-views.html has seemed to interest people surprisingly much, likewise my book "Wonderful, Miracle like Beings" in the beginning of the same blog, see https://miraclelikenature.blogspot.com/2024/01/book-wonderful-miracle-like-beings.html .


A new book

 23rd of August 2024   A new booklet "Healing 5. : "As if of a naturally healthy family"  As a paperback 5.30usd +post +tax? ...