Monday 7 October 2024

Sitä sun tätä ruokia eläimille ja ihmisille

 17. toukokuuta 2024   Jos jollakulla on maha kipeänä tai muuten huono olo kesäisellä säällä, auttaisiko, jos hetkellistä jaksavsisuutta, kivuttomuutta ja hyvinvointia miettii, hahmottaa tilaa kenties muutaman metrin tms pläntissä ympärillään ja ylipäätään plänteissä, pysähtyneen oloisena kuin lammen vesi kesäpuolells vuotta tms tai kuin ilma lähistöllä kesäisellä säällä jossakin missä ei tuule. Siis esim jos olisi lauluja, niin kesällä ne hahmottaisivat tilaa noin, vähän kuin puutarhassa istuksien ja salaattia syöden tms lämpimänä päivänä. Ja viileillä säillä laulut ovat enemmän tunnelmatajuisesti kulkevan tyyppisiä. 

2. heinäkuuta 2024   Hyttysen oloa ehkä helpottaisi pistämisen sijasta voikukan kukkaputken tai ainakin kappaleen matkaa halki reväistyn voikukanlehden maiti tms, siis ihan tuoreen tai vielä maassa kiinni olevan kasvavan voikukan, mahdollisesti puhtaan veden kanssa tai vedellä laimennettuna. 

5. heinäkuuta 2024   Jos hyttynen haluaisi olla lihavampi, sille ehkä sopisi ruuaksi raaka sininen lenkki -lenkkimakkara kuorittuna, kenties tavallisella ruokailuveitsellä katkaistu pinta. 

Hyttysille tavallusesti paljon seuraa pitävälle, kehonsa metabolialta niitä muistuttavan oloiselle hoikalle tai hoikanpuoleiselle hoitoalohen henkilölle sopisi kai tavallisen ruuan lusäksi suklaata joka on tumman suklaan kurjosta tavalliseen suklaaseen päin esim Fazerin siniseen, vaniljakastiketta jossa vanilja tummina pilkkuina, kentues appelsiinirahkajälkiruoka tai pullanpaloja, fariinisokeria ja rahkaa jälkuruokana, jonka päällä kuorittuja mandariininlohkoja koristeina, säikeisiin huomiota kiinnittäen syötäviä. Mahdollisesti kahvi kermalla tai kermavaahdolla tai vaniljajäätelön palalla. 

Pakosta yhtäkkiä kasvissyöntiin siiftyvälle ruokavalioksi kai alkuun nuudelit ja pasta jonkun vihreän silpun tai tahnan kanssa, olisiko pasta con pesto, puolukoita ja karpaloita, hapakaalia, ehkä kiinankaalia, mahdollusesti keitettyä ohraa, hirssiä ja riisiä jonkin tahnan kanssa - voiko olla tonnikala (muttei ole kasvissyöntiä) plus jokin maitotuote, tai herneitä, pikkelssi, keitettyä tattaria, keitettyä riisiä joka lyhytjyvöinen tai katkottu, voiko Pihjous-Venäjällä olla sellaista tapana Sioerian kohdalla?, ja silloin siinä ehkä öljyä tai lämmin/kuuma keitknvesi mukana muttei keitto, ehkä jugurttia ja laineaa persiljaa, vihreää teetä lämpimänä ja hapankaalua, kentues katkarapuriisikakkuha tms kuohkeaa leipää tai paprijasta tms vastaavasti. Ehkä kermaviiliä ja keitettyjä uusia perunoita ja silliä tillin kanssa, tai onkohan soijaliemessä jossa myös tuoreita kasviksia, tofua pannulla paistettuna, taas kuohkeaa punertavaa leipäö, ke tues maustettua sulatejuystoa, tuoretta porkkanaa, perinteine kasviskeitto juureksista lähinnä, siinä myös jotain öljyä, iso kasillinen maitoa tai piimää. Ruisleipää, voita, juustoviipale, kuekkua tai tomaattiviipaleita, tuoretta porkkanaa pitkittäin halottuina, piimää ja vettä, vadelmarahka, ruis-, ohra- tai kauraleipäö, tms. Sillä margariinia tai öljyä ja kurkkuviipale tai pari, anna olla lämpimässä vähän aikaa,pappilan hätävara, tuoremehua, rasvatonta maitoa tms paikalluata, jaffaa tms, riisikakkuja ja päällö paprika-, katkarapu- tms sulatejuustoa ja kurkunviioale, riisiä paksulla maustetulla vaalealla kastikkeella, haudetettuja juurespaloja, kuorittuina keitettyjä perunoita, tilliä ja ehkä vähän voita tai öljyä, mandariinia, banaaninviipaleita, ananasmehua laimennettuna tai pamela, vaniljakastike laimea, hezelmärahka, tuoremehua, vanilja-marjajälkuruoka, riisiä ja suolaisia papuja tms vihanneksia kuin risotto.

15. heinäkuuta 2024   Hyttysmäisen tyylisen ilkeän toisiin puuttuvaisen ihmisen ruokavalioon sopisi ehkä päivittäin aika tavallinen voileipä: kauraleipäviipale tms tummuudeltaan sinne päin, sen päällä voita tms, makkaraviipale tai pari tai vastaavasti juustosiivu tai pari, sekä sen päällä yksi tai kaksi tomaattisiivua tai 2-4 kurkkuviipaletta. Plus raikasta vettä. 


31. heinäkuuta 2024   Ihmetellessänu, mihin kuukautisten alku liittyy, tuli mieleeni, että onko monella kissalla silleen mahakipuinen olo kuin mikä usein tuo kuukautiset. Ja auttaisiko sellaiseen oloon, jos kissalla olisi samettinen tyyny, jolla loikoilla, siis jotenkin samettikankaisen koristetyynyn oloinen, mutta tarrtisi kai olla isompi, esim pyöreä ja sohvaa vastaavasti jotenkin korokkeella, missä olisi hyvä loikoilla. Kenties myös joitain koriste-esineitä pöydällä, ikkunalaudalla tai seinällä samantapaisella ihan hyvällä korkeudella, esim ruukkukukka tai muutama tai kuivakukkia koristeena, ehkä joku rusettikoriste, rottinkiesine, tms. Värit mahakipuun auttavia, eli usein värillisiä mutta taitettuja tätimäiseen tyyliin, joka pehmentää vähän kuin jäätelö joskus rauhoittaa matkalaisten ilmapiiriä tms.

Söisikö kissa vaniljakastiketta ja aika lailla kypsän kuoritun kiiwihedelmän siivuja?

5. elokuuta 2024   Viha kaikkia ja ei erityisesti ketään kohtaan, jos se johtuu jostain fyysisestä ongelmasta, voi liittyä siihen, että toisaalta on pakahduttava tukahduttava llo ja jos sen yrittää korjata pois niin ei mitään, hutera voimaton olo. Silloin ehkä auttaisi etsiä se ilmasto, elämäntapa, suositeltu ruokavalio tms, joka olisi soinyuisa tuossa suhteessa ja olisi sointuisa ympäri vuoden eikä hetkittäin. Esim pöpöjen määrä iholla ilmastoon liittyen, sosiaalisen vapauden määrä ja tyyppi, kehon suolatasapaino, yhteiskunnallinen asema taito- ja arvovaatimuksineen, yms. 

23. elokuuta 2024   Tarttisko pesukarhu ruuassaan suolaista keitinlientä tms, jossa olisi paljon tai aika paljon merisuolaa? 

Söisivätkö jotkut kissat säilykepurkissa säilöttyä persikkaa? 

Jos on useita eläimiä, esim sekä kissa että hiiriä, niin kunkin olia parantaa, jos tietää suurin piirtein, mitä tarjolla olevista ruuista muut ovat kukin syöneet ja mitä eivät, ja ovatko aiemmin syöneet muuta. 

26th of August 2024   For a tiger maybe condensed milk (it is an incredient of home-made ice-cream and not an ordinary food, so check the instructions of usage. It is maybe so that a tiger wants to keep sensory perceptions of the environment and of it's atmospheres of nature unobstructed, while humsns usually want to hear also the cow's views: what would the cow say of milk, and so the sensory perceptions come with some milk style in the atmosphere of what one has done during the last few minutes.) or vanilla ice cream. 

Joskus oli uutisissa, että ruotsalainen bussi oli Kuopiossa ajanut moottoritieltä ramppia ylös ja kääntymusen sijaan ylhäällä olleen sillan kaiteesta suoraan läpi ja pudonnut alas junaraiteille. Jos ajattelee bussin tulleen pohjousesta Tornion kautta, niin ruotsalaisen kaavamaisuuden lisänä ehkä on ollut, että pohjoinen on liian viileä ja rankka kokemus eläville olennoille, kesä liian lyhyt ja niukka, ja niin ei bussikuski ehkä ollu palautunut siitä vaikka matkaa oli sen jälkeen jo satoja kilometrejä etelämpänä ja matkustajat jokin lauluryhmä tai karaoke tms. Niin palautumuseen kai auttaisi mennä Etelä-Suomessa kesäkaudella päivänvalon aikaan puutarhaan istuksimaan, syödä lettuja ja marjasosetta tms, kai vanilja jäätelöä ja karviasmarjoha myös, olisi vehreää, ajamaton ylipitkä nurmikko jolla myös apilaa, sekä puita ympärillä. Itä-suomessa kokemukset olivat jotenkin isoja ja niiden jälkeen tuumi, että jaa, no mitäs sitten? Kun taas Etelä-suomessa pääkaupunkuseudulla kokemukset näyttävät sulavan ihmisillä hyvin, ja jatkavat tyyliun, että tää oli tässä ja nyt voi hyvin ryhtyä tekemään muuta.  Savonlinnassa asuessani oli tavallaan kiva, että kokemukset olivat ison oloisia, mutta koko paikkakunnan tasolla se meinasi sitä, ettei korjaantuvuutta juuri lllut, vaan kun jokin meni pueleen, niin oli vain merkitty, että tätä vaan jatkuu, sen sijaan että olisi koululaisten tapaan eritelty, että mikä on muuttunut, minkä luonteisia mitkin asiat ovat, mitä ne ovat ikään kuin filosofisesti katsottuina iömiöinä, elämänalyeina, kulttuurivaikytteina jne, niin siitä olisi sitten ajan myötä voitu jatkaa muelekkäin uusinkin eatkaisuin, niin olisi korhaantuvuutta ollut kunkin oman ymmörryksen myötä. Mutta Etelä-Suomessa sius on virkeämpää, koululaismaisempaa, tyyliin "jaa, se olikin sit tollanen. No sit töytyy ens kerralla tehdä vaikka niin että..., niin sitten ei ainakaan siitä ole haittaa." Etelä-Suomessa ja Suomessa ylipäätään tarvitaan siis monia sivistyneitä vaihtoehtoja per tekeminen, niin eivät keinot lopu kesken. Se on luontevaa, kun säät aina vaihtuvat, niin jotain sellaista osaamista ja vaihtelunhalua on monella. Ja monia vaihtoehtoja ooettaa, kun pyrkii elämään maailman kannalta hyvällä tavalla, sekä itsensä että muiden kannalta hyviä vaihtoehtoja valuten, ja pyrkuen etäältä ratklmaan maailman lngelmatkin, löytämään elämälle mahdolliset uomat maailmankuvassaan, niin sitten osaa jo aika monta ratkaisua lmaa elämäänsäkin varten, ja tutuilta oppii eri tavoin suuntautuneiden vastaavua kokonaisuuden hahmottamaan kyjeneviä, varioivia, elämänviisaita näkökulmia elämään ja maailmaan, käytännön elämänpiireineen, elämäntapoineen, valintoineen, tyyleineen, jne. 

28.8.2024   Hämähäkille neste-suolatasapainon tms ravinnontarpeen korjaamiseen ehkä pieninä palasina tuoretta porkkanaa raikkaan veden kanssa. 

31.8.2024   Onko osa Suomeen eksyneistä kissoista ainakin osin väärässä paikassa? Haluaisivatko ne Kiovaan tai Kosovoon? 

7. syyskuuta 2024   Minulla on vaikutelma, että jotkut onkohan alaskalaiset vai kanadalaiset villuelöumetkään eivät ulkoile tarpeeksi, kun on niin kylmä, eivätkä tiedä, mikä ilmasto sopisi paremmin, eivät ehkä edes tiedä, miltä seuduikta esi-isänsä ovat. Niin jos kuvittelee tuollaisen vaikkapa tikku-ukkomaisen oloisen karhun kulkemassa leppousasti luonnossa oman geeniperimänsä tms vaistoluontonsa mukaan niin kuin luonteeseen tuntuu sopivan, niin millainen olisi ilmapiiri, millaista luontoa mm ainakkn, voiko ilmaston, kulttuuripiirin, maan tms päätellä tai arvata oikein? Esim karhun kuvasta tulee hrlposti mueleen, että hyvösdä elinympäristössä olisi myös lehtipuita, virläpä tuireen leppeästi, niin että mueleen jotenkin tulee Keski-Eurooppa ja Saksa, Slovakia tai Slovenia, mutten niistä niin tuedä, että mitä luontoa siellä. Eli sellaiseen elinympäristöön muutto vousi olla hyvä idea ko yksilöille? 

12. syyskuuta 2024   Imusolmukkeiden suurentuneisuus yms onko lymfatasapaino tms eli samanoloinen suola- tms tasapainon vika kuin hyöteisillä ja hämähäkeillä, eli siihen ehkä auttaisi syödä tuoretta porkkanaa ja raikasta vettä tai niitä hyönteisille yms mutta porkkana pieninä palasina. 

13. syyskuuta 2024   Autikolarista jääneen niskan retkahdusvamman osasyinö on, että on jäänyt miettimään jäykkää kentues netalliputkimaisra tms istuimen selkänojaa, kun taas parempi olisi ollut miettiä nuoren puun tervettä oksaa, tilanteen mukaan notkean joustavaa. Ja samanaikaisesti henkilö ehkä miettii muita joilla niska revähtänyt tms, kun se on huono malli, vaan pikemminkin putäisi pyrkiä terveeseen kehoon niiltäkin osin, hyvin tervehtyä. 

21.9.2024   Arvaus: kilpirauhasen vajaatoimintaan? keitettyjä nokkosen lehtiä, jotakin puuroa onkohan manna- tai ohra-, ja siinä margariinisilmä.

22. syyskuuta 2024   Uutisissa kerrottiin jostain sellaisesta kuin rajouttava valikoiva syömishäuriö arfid tms., jossa näytti henkilö harrastavan vieraita kulttuureja, kenties niiden filosofiaa tms hienouksia, ja siirtyvän yhdestä kulttuuripiiristä toiseen asuen bielä kolmannessa, jota ei niin tunne, niin söisi vain kunkin harrastamansa kulttuuripiirin suunnalta ko harrastuneisuuden tyypin tapaisia ruokia, mutta sovittaen ne myls edelluseen suureen harrastuneisuuteen jostakin kulttuurista, sen kurjamlusuudesta tms, ja välillä, kun ei tiedä, mitä söisi, niin syö tuon kai älyllisen kiinnostuksen tyypin ja jaksavaisuutensa tyyppisiä enemmän yleismaailmallusia ruokua, kuten esim makaroni, riisi, pizza, yms, mutta siis jossakin kuvassa esim smetana ja kai borskeitto, venäläiset ruyat, kenties vastaavasti öljy plus perusruoka-aine. Ja jossakin aiemmassa kuvassa, mikä toimieleen Kaakkois-Aasian, niin ituja, kiinanjaalua, käpoyräistä makaronia, kypsenmätöntä juustoraastetta, eli olisikohan kiinalaisia ruokia tai niiden suunnalta mutta kuivan paljon lukevan elämän tapaan. 

Viime päivinä tullut muutaman kerean mieleen ohikulkijouden kaipaavan porkkana- tai lantturaastesalaattia, jossa rusinoita ja kuorittuja mandariinin siivuja, sius nekin kuorittu, ja jotenkin näyttändet putävän sitä ruokaa jollekin ulkomaalaisryhmälle tärkeänä, kiinalaisilkeko? 


6. lokakuuta 2024   Joisiko undulaatti tai papukaija nokallisen tai muutaman hedelmätuoremehua, sopisiko se sen ravinnontarpeeseen? 


7. lokakuuta 2024   Söiskö kissanomistaja salaattia, jossa paljon tuoretta, ehkä vähän nahistunutta kiinankaalia, aika pitkiä.pätkiä spagettia, kenties keitettyjä herneitä vähän jonkin.pikkelsimäisen osana eli kai keitettyjä kasvissuikaleita hedelmämehussa, ja kenties isoja kimpaleita purkkikalaa salaatin seassa (kala kai nopeuttaa salaatin pilallemenoa, joten sitä ei saisi lisätä etukäteen). Kentues jotain sellaista kuin jugurtin kanteen jäänyt jähmeämpi jugurtti, ja kenties leipäviipaleella margariinia ja tomaattisiivu tms.

 Söisikö musta kissa oaistetun pekoniviipaleen, paistetun banaani siivun tai pari, kenties vähän vaniljajäätelöä tai jugurttia, keitetyn pitkulaisen vihreän pavun ja ken ties rasvassa paistettuja keitetyn perunan ja vihannesten paloja, ja kenties rasvatonta maitoa. 





Sitä sun tätä ruokia eläimille ja ihmisille

 17. toukokuuta 2024   Jos jollakulla on  maha kipeänä tai muuten huono olo kesäisellä säällä , auttaisiko, jos hetkellistä jaksavsisuutta, ...