Saturday 13 July 2024

Hedelmällisyydestä ja raskaudesta

 Jos transuileva mies tuppaa ottamaan naisille usein tyypillistä asemaa luokitusta, mutta se aiheuttaa vahinkoa muille ja kenties ei kanna hänen omassa elämässäkään niin kuin ko luokitusten asiasisällön mukaan ollessa olisi, niin silloin on yleensä niin että nuo naisten piirteet ovat jotakin asioiden vaalimista hyvälle toimivalle tolalle, mitä tuo transu ei ole kylliksi huolehtinut. Jos mies on kotiväkimäinen tyttökirjoista opittujen elämäntaitojen ja sosiaalisen lokeron mukaan, on se enemmän koyielämää, ikään kuin hetkelluseksi oketettu vaikka on jatkuva linjaus elämässä tavoitella tiettyjä etuja, ja se on eri linjaus kuin poikuen seikkailukurjojen reipas maailmankuvan yleisen tason ja yervehenkusten taitojen tuoma elämä, eli miesmäisyys joka on vaikutteena hyvä, liitty tervehenkisyyteen eikä sosiaaliseen kyljessä nyhjäämiseen. Jos sukupuokta vou lulnnollusella tavalla vaihtaa ihan vain caalimalla raskauden sujumuseen omassa mahassa ja nuoren lapsen hoitoon ja huolehtimiseen liittyviä asioita, niin ko tyttökirjamainen henkilö on ehkä ajateltu sellaiseksi, joka vaalisi vauvan omassa mahassaan, synnytyksestä ehkä selviäisi ja jäisi vaalimaan kotipiiriä nuoren miehen tapasn tuumien että ihan hyvä duuni siinä. Mutta jos noissa naismaisissa piirteisdä on ei-toimivia, toisille vahinkoa tuovia, tms, ei se ole vaalimista. 

Raskaudesta ei kai perinteisesti ole lllut ohjeita tytöille tai naisille, siilä ihmiset ovat erilaisia eivätkä kaikki ole myötämielisiä toisten oerhe-elämän onnea kovtaan yms. Ulkoa lyettua ohjetta noudattava on usein kaavamainen sosiaalisuudessaan eikä se ole kovin hyvä ympäristö elämälle. Tytöt ja naiset joutuvat siis itse huolehtimaan raskauden sujumusesta, mm sikiön ja vauvan suojaamusest sekä siitä, että sillä olisi kyllin hyvät elinolit kasvaa niin kuin pitää. Niinpä tytöt ja naiset usein satsaavat kaikenlaiseen, mistä luulisi hyötyä olevan, jos joskus halyaa lapsen, ja kai oerheen, mutta he satsaavat myös siihen, että olisi toisia, jotka huolehtisivat osan askareista tms, ja näistä piirteistä tulee kai naismaisena pidetty tyyli. 

Viime vuisina olen ollut paljon uninen ja syönyt ja netannut, enkä oikein lle tiennyt, että miksi, mutta voiko se olla jonkun läsitys raskaudelle efillusista teoista ja elämäntavoista? Kenen? Mieleen tulee kureä jännittynyt, paljon sisätiloissa aikaa viettävä hyönteinen tai hiiri, tai vastaavan taitotason mies, joille sikiö kasvaakseen rarvitsee kuin toipilaan tilanteen: perusvoimavarat, ravinteet yms huolehfittava, kylliksi lepoa mutta myös jotain tervehenkustä virikettä, ja varottava tärisyttämästä, tönimäsyä kireästi tms vaaraa aiheuttamasta - vähän kuin toipilaan keho on herkempi kolhuille yms rasituksille, häiriintyy niistä enemmän kuin terve. Vastaavasti jos sisällä talvehtivat pienet eläinet ovat liiaksi rakennetun kanssa, ei se ole hyvä. Hyönteisen tulisi katsoa ikkunasta, mutta menemättä lähelle ikkunan jylmyyttä, puun oksaa tms ulkona, eläytyä sen rytmiin, siihen elinympäristönä, kuin sillä kulkisi tai laulumaisesti kulkisi tms oksia katsellen, niin niin tavoittaa luonnollisia rytmejä ja käsittääkseni se vasta on elämälle hyvä, terveellistä, ja vauvalle tai sikiölle mahassa hyvä elinympäristö, vähän kuin kukkamaan tms viertä kulkuessa ihan vain tuumisi, että kiva kun on meillä kukkua täällä mutta jättäisi ne rauhaan, kunkin omia teitään kasvamaan. Elinympäristön olisi hyvä olla siihen tapaan hyvä monenlaiselle elämälle, niin kukin boi kasvaa omia teitään ja ehkä tulee viisas ihminen siitäkin, puiston viertä kulkebeesta. 


No comments:

Post a Comment

A new book

 23rd of August 2024   A new booklet "Healing 5. : "As if of a naturally healthy family"  As a paperback 5.30usd +post +tax? ...